Samen sterker voor blijvend resultaat

11 oktober 2024

GCF ondersteunt gezinnen voor blijvende positieve verandering

 

Bij GCF streven we naar blijvende positieve verandering door gezinnen te versterken, zodat ze leren hoe met uitdagingen om te gaan en een stabiele toekomst kunnen opbouwen die essentieel zijn voor het welzijn en de ontwikkeling van kinderen. Onze gemeenschapswerkers (zie foto)  zijn op het moment bezig met de screening van hoog-risico gezinnen voor ons Parenting4Life programma. Honderd gezinnen waar we nog niet eerder mee gewerkt hebben zullen via dit programma begeleid worden.

 

Een gemeenschapswerker merkte op: “Ik kom in huizen zonder meubels en met nauwelijks voedsel”, waarmee zij de grote nood van velen in onze omgeving onderstreepte. Na de screening zullen gezinnen maatwerk diensten ontvangen om in hun behoeften te voorzien. Dit kan van alles omvatten, van het aanvragen van identiteitsbewijzen en overheidssubsidies tot drugsrehabilitatie en zaken ter bescherming van kinderen. Zodra deze diensten zijn verricht kunnen ze deelnemen aan de ouderschapstrainingen en supportgroepen van GCF.

 

GCF bevindt zich momenteel in een spannende en tegelijkertijd bitterzoete fase. Terwijl we ons voorbereiden op de sluiting van het opvangcentrum, zagen we in de afgelopen weken zeven kinderen vertrekken naar hun (pleeg)gezinnen. Hiermee is het aantal kinderen in het centrum gedaald tot acht. Ondertussen is het onderhoudsteam druk bezig met aanpassingen van de verschillende gebouwen voor nieuwe doeleinden. De collega’s van onze andere locatie zijn druk bezig om alles in te pakken, want deze maand zullen zij naar het hoofdterrein verhuizen. Er zijn veel veranderingen, maar we kijken uit naar een nieuw begin van de organisatie en wat ons te wachten staat.