Mooie gift van Lions Club Katwijk

26 september 2024
Mooie gift van Lions Club Katwijk

Maandagavond 23 september, mocht ons bestuurslid Rinus Vooijs een mooie cheque van 3.000 euro in ontvangst nemen van Lions Club Katwijk.

Op deze dag vond hun jaarlijks golftoernooi plaats op golfclub Rozenstein in Wassenaar.

Vanuit  projectlocatie  Margate Zuid-Afrika laat ons contactpersoon Maria Hufner weten heel dankbaar te zijn voor deze gift. ‘Het is heel fijn dat vanuit Nederland ons werk zo gewaardeerd wordt’.

Onze organisatie zet zich in om kinderen die om wat voor reden dan ook niet meer thuis kunnen wonen, hen weer een gezin te geven zodat zij een veilige thuisbasis krijgen en kunnen opgroeien in een liefdevolle omgeving. De voorkeur is bij hun ouders of binnen hun familie en als dat niet mogelijk is bij pleeg- of adoptieouders in Zuid Afrika.

 

Nieuwe training

Naast deze missie is GCF een nieuw project gestart: Protective Behaviours (beschermend gedrag). Maria vertelt hierover: ‘Onder leiding van onze zeer ervaren facilitator, Monica Nomlala, is het project van start gegaan met de training van de eerste groep onderwijzers van lokale crèches. Na deze training is er voorlichting aan de ouders waarna het programma vervolgens op de crèches geïmplementeerd wordt. GCF weet uit ervaring dat het een levens veranderend programma voor persoonlijke veiligheid is, met een focus op het voorkomen van grooming en seksueel misbruik van kinderen en jongeren. Dit jaar zal dit project geïmplementeerd worden bij acht crèches in ons gebied’.