Stichting Vrienden van Give a Child a Family     Doneer    facebook   twitter

 

Stichting Vrienden van GCFGive a Child a Family

 

 

                   Geef voor een project, steun een kind!


                                                                                                                           Steun een kind.. Maak het verschil!

kind, childMet een maandelijkse bijdrage van €  5,- zorg jij er voor dat Give a Child a Family een kind naar school kan laten gaan, kan voorzien van voedsel en de juiste medische hulp.

Slechts 23% van de kinderen in Zuid-Afrika hebben toegang tot de voorschoolse opvang. Het schoolprogramma dat Give a Child a Family de kinderen biedt is er om de kinderen voor te bereiden op het Zuid-Afrikaanse basisonderwijs en hen tot het schoolniveau te brengen wat het basisonderwijs van de kinderen vraagt. Zo lopen de kinderen geen leerachterstand op.

Daarnaast wordt er voor elk kind wat bij Give a Child a Family komt een gezondheidsplan gemaakt.
De kinderen die bij Give a Child a Family komen zijn, zijn vaak mishandeld, misbruikt, of in de steek gelaten en lijden aan ondervoeding. Met individuele gezondheidszorg en groepstherapie draagt GCF bij aan de gezondheid van de kinderen. Ook voor kinderen met een beperking of kinderen met een ontwikkelingsachterstand biedt GCF gerichte therapie aan.

Maar het allerbelangrijkste is dat Give a Child a Family met het Care Center kinderen een tijdelijke veilige plek en geborgenheid biedt terwijl er ondertussen gezocht wordt naar een veilig en liefdevol gezin, waar het kind kan opgroeien. Want elk kind heeft familie nodig of tenminste één persoon die om hen geeft en gek op hen is!


Steun de Child Care stafmother and child, moeder en kind

Kinderen hebben behoefte aan liefdevolle armen om hen heen wanneer zij in het Child Care Center verblijven en wachten op een hereniging met hun eigen familie of op plaatsing in een veilig pleeggezin. De Child Care staf staan dag en nacht voor de kinderen klaar. Zij begrijpen het kind en zien de kinderen niet als een probleem dat opgelost moet worden maar als een slachtoffer van slechte omstandigheden. De kinderen hebben menselijk begrip en steun nodig om de moeilijkheden die zij op jonge leeftijd ondervonden hebben te overwinnen.

In de eerste weken dat een kind tijdelijk in het Child Care Center verblijft, is de Child Care staf er om vertrouwelijk contact te maken met de kinderen, zodat zij zich open durven te stellen. Dan komen de verhalen los en durven ze te praten over wat zij hebben meegemaakt. Het is belangrijk dat kinderen terecht kunnen bij iemand die om hen geeft, iemand die er voor hen is wanneer ze bang zijn, zich alleen voelen of pijn hebben. Zodat zij het misschien gebroken vertrouwen kunnen herstellen.

Steun daarom deze helden, Child Care staf, they care for the children and give them love!

 kinderen op schoolHelp een kind uit de armoede!

Give a Child a Family werkt in gebieden waar gezinnen in extreme armoede leven, er is veel criminaliteit en een goede infrastructuur en ondersteunende diensten ontbreken. Veel kinderen lijden dagelijks honger, krijgen ziektes als HIV en TB, en er is geen toegang tot schoon water of elektriciteit. Onder deze omstandigheden worden veel kinderen verwaarloosd, mishandeld of verlaten.

Give a Child a Family vangt deze pasgeboren baby's, peuters en kinderen t/m 14 jaar op en geeft ze tijdelijk zorg, waaronder gezondheidszorg, onderwijs en therapie. Ondertussen zoeken zij naar een liefdevol (pleeg)gezin of (pleeg)ouder die het kind weer een veilig thuis kunnen geven. Ook probeert Give a Child a Family de gezinnen in armoede te versterken door bijvoorbeeld trainingen in life skills.

Steun Give a Child a Family en draag bij de dromen van vele kinderen waar te maken! Door een door jouw gewenst bedrag te doneren help jij kinderen uit de armoede. Hiervan kan Give a Child a Family de kinderen voeden, gezondheidszorg en onderwijs bieden tijdens hun tijdelijke verblijf in het care center terwijl er in het belang van het kind gezocht wordt naar een familie, een thuis die bij het kind past en waar hij of zij in een veilige omgeving kan opgroeien!


If everyone just gives a little, together we can make a big difference in the lives of children!


                                                                                                                                        
 
                         
                                                                                                                                               

 

Bedrag:

 

 

©STICHTING VRIENDEN VAN GIVE A CHILD A FAMILY

HOME | STEUN VRIENDEN VAN GCF| CONTACT ONS | Terug naar boven